Partners olika karaktärer.

  

De allra flesta människor letar efter andra som liknar en själv. Men jag tror att det är ännu viktigare att vi söker oss till personer som just inte liknar oss, eller som har ett annat sätt att lösa problem på.

Vi borde tänka mer på att det inte är någon nyhet att motsatserna dras till varandra. Vi borde helt enkelt söka efter någon som kompletterar oss, någon som kan lära oss saker och som har andra erfarenheter. Ideala partnern ska gärna ha brottats med samma livsfrågor och problem men hittat ett annorlunda sätt att lösa problemet på.

  

Även om inga par är helt likadana så finns det vissa olika typer som kan bara bekanta:

  

Förälder och barn

Båda i det här förhållandet har svårt att lita på varandra och har på så sätt hittat olika roller. Den ena partnern beter sig barnsligt och där med visar sin osäkerhet och bekräftelse behov medan den andre tar rollen som "förälder" och förnekar sitt eget behov att få vara liten och av att få bekräftelse.

  

Dominant och slav

I det här paret har båda problem med sina kontrollbehov.

Den enda är så rädd för att bli kontrollerad av den andra så den helt enkelt blir bossig och tar över och bestämmer allt, medan den andre är rädd för att just bestämma så han/hon låter sig domineras. Och istället för att erkänna det säger han/hon att dens partner är en kontrollfreak och att han/hon har en mer tillbakalutad och avslappnad stil.

  

Avståndstagare och förföljare

I det här förhållandet är båda rädda för intimitet samtidigt som det har hittat sin perfekta partner. Det är som en genomskinlig lag att en av dem jagar och ber om mer intimitet samtidigt som den andre springer där ifrån. Och det händer ofta att dom byter roller med.

  

Idol och beundrare

I det här förhållandet blir det ofta att en av partnerna sätter den andre på en tron för han/hon ofta är rädd för att inte räcka till eller för att en tävling ska uppstå i mellan dem båda.


Naturligtvis förändras par och människor hela tiden som allting annat.

image122


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback