kan gå dagar..

Satt och funderade idag, som vanligt det vill säga;) Men det var några ord som ekade i mitt huvud som lovisa sa till mig för ett tag sedan, om hennes mormor. "Det kan gå dagar utan att hon pratar med någon"
Tänk asså, hon bor ensam efter att hennes man dog, inga barn som längre bor hemma. helt ensam i ett stort hus! jag kan inte hjälpa det, men det låter bara så tragiskt.
Man tänker kanske inte på det men man pratar otroligt mycket under en dag, så att inte träffa och prata med andra på flera DAGAR! det låter helt sjukt,att bara ha sig själv.

Det är nu jag börjat förstå varför äldre människor är så sociala, de är helt enkelt ensamma. Har inte tänkt på det innan men det är många som bor ensamma, med kanske släktingar långt bort. Blir skit deppig när jag tänker på det, emn vissa är verkligen helt ensamma! inte bara äldre, men.
En sak är säker, jag tänker inte dö själv.  :)


"Det här är en sång för alla dom
som aldrig hittat nån att dela sin glädje och sorg med
En sång för alla dom
som inte kommer hem till någon som frågar hur det är
Den här sången är till dom

Ingen frågar när du kommer
Ingen saknar dig när du går
Ingen delar din dröm
Ingen undrar hur du mår"


Kommentarer
Postat av: Seaflow

Det är hemskt när man tänker på det. Det borde finnas mer lättillgängliga ställen för aäldre ensamma att träffas å bara prata eller vad som helst. Allt från boule till gocart :P Ingen borde ju iaf behöva vara ensam mot egen vilja..

2008-01-16 @ 22:35:59
Postat av: Sandra

Du är klook :D

Postat av: Någon random

Det behöver inte vara något tragiskt, tror att man lär sig njuta av ensamheten och lugnet på ett annat sätt när man blir gammal. Andra behov, helt enkelt.

2008-01-19 @ 13:33:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback