Palestinsjalen, en politisk åsikt.

Det många nog inte tänker på när de använder en Palestinasjal är att det egentligen är en symbol för en politisk åsikt som de bär runt halsen. När man bär en palestinasjal innebär det egentligen att man stödjer Palestina i kampen om sitt land, i kampen om att få tillbaka de landet som en gång var deras.
För efter 2:a världskriget gavs Judarna ett eget land, men problemet var att det redan bodde folk där och så kom Israelerna och Palestinierna i konflikt "lite kort sammanfattat"

Jag tycker att man ska tänka efter lite innan man använder den eftersom den uppfattas olika av olika personer, både negativt och på ett positivt sätt. Dessutom har alla de olika färgerna olika betydelser..
Det här med att olika färger har olika betydelser är en efter konstruktion men svart-vit betyder anarkism "politisk riktning med syfte att avskaffa statsmakten" eller Palestinas frihet antifacism har jag också hört, röd-vit står för kommunism, grön-vit för veganism  och den lila-vita för feminismen.
Men vissa påstår också att Palestinasjalarna fanns långt innan kriget och det gjorde de säkert men att det inte har någon som helst betydelse inom kriget..

Men tänk efter lite först om du verkligen känner att du kan stå för det du bär kring halsen.

image15

Kommentarer
Postat av: Anonym

pAppa har en svartvit och en rödvit... kalle har en grön va? eller är den svart?

2008-02-07 @ 21:17:22
Postat av: lina

svart-vita betyder antifacism...
håller med dig att man ska veta vad man bär och vad det betyder

2008-02-07 @ 22:15:42
Postat av: Linus!

håller med.
men en liten inflikning är väl då "korset" som alla bär för att dom är kristna. Men hur rätt kan det egentligen vara att bära någons "mordvapen" som ett tecken på kärlek till den (?)
bara en tanke..

2008-02-12 @ 20:19:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback