Märke eller inte, spelar det någon roll?

Satt och tänkte lite innan idag, för jag pratade med en killkompis för ett tag sen men det som sas då ploppade inte upp i mitt huvud förens idag. Vi kom in på ämnet "märkeskläder" som spelar en väldigt viktig roll i vårt samhälle tycker vissa, men så kom vi i alla fall in på det här med julrean och rea, det älskar vi ju alla.
Han tyckte det självklart var skönt när de drog ner priserna på alla märkeskläderna så frågade jag då om han skulle köpa en märkeströja om den var billig men ändå skit ful. han sa ja!
haha jag fattar inte sånt, om det till exempel är en helt vanlig svart t-shirt där det  bara står JL på insidan vem köper den när man lätt kan köpa en exakt likadan på hm. för vem ser skillnaden? jag bryr mig verkligen inte om det är märke på mina kläder och ingen vettig människa tycker om mig mer för det:)
Varför spendera tusentals kronor på kläder bara för att det är insytt ett ytte pyttes lite märke längst ner i yttersta kanten av tröjan, när man som sagt kan hitta likadana och spara pengarna.
jag har även träffat på människor som köper märkeskläder för att de inte är säkra i sig själva, de känner att om de inte hade haft det märket på tröjan hade de inte utmärk sig själva. Utan varit en i mängden precis som alla andra, det är tydligen märket på deras tröja som utgör dem och gör så att det blir hörda. Det känns för dem som att ingen skulle ha sett dem om det inte hade varit för alla dessa märken.

Men jag kan ändå känna igen mig lite i det där med kläderna. för folk som inte känner än är det det första som man gör, man dömmer. Något som vi tyvärr alla gör för mycket.
men då är det de yttre som spelar den stora rollen, man går inte eller i alla fall inte jag runt och tänker för mig själv att han/hon är säkert jätte snäll bara jag lär känna dem utan man dömmer personer utifrån det man har att ta på.
Däför visar mina kläder vem jag är och vad jag tycker om, och i det fallet är extra känsligt om någon påpekar något med ens yttre för det är den man är, och alla längtar väl bara efter att bli accepterade. Men jag tycker då inte man ska leta efter acception utan man ska försöka vara stolt över den man är och göm dig inte bakom något. Man kan inte gå runt och oroa sig för vad andra tycker, för om man lyssnar för mycket på andra.. vart tar man då själv vägen?
så var dig själv, om det inte funkar för vissa människor kan ju dom ta sig någonstans och gå. För det enda som egentligen betyder något är du.

tack och hej:) erika


Kommentarer
Postat av: Eleonor

Du är smart Erica =) :D


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback